Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bezoek de Hemelrijkse waard

De 3 km lange nevengeul en 225 hectare nieuwe natuur dragen bij aan verbetering van de ecologische waterkwaliteit, hoogwaterveiligheid en recreatieve beleving van de Maas. Met de afronding van het project Hemelrijksewaard is een stukje van de Maas teruggegeven als riviernatuurgebied.

In de vorige eeuw is de rivier op veel plaatsen rechtgetrokken voor de scheepvaart en zijn oevers met stortsteen verstevigd. Door een gebrek aan ondiep en rustig water zijn veel planten, vissen en andere dieren verdwenen. De biodiversiteit verdween en ook de waterkwaliteit ging achteruit.

Rijk aan dieren
De Hemelrijkse Waard wordt nu al door veel dieren gevonden. Er zijn al een dassenburcht en beverburcht en je vindt hazen- en reeënsporen in de rivierklei, maar ook honderden vogels komen dagelijks op de riviernatuur af. Zoals kluten, bergeenden, tal van ganzen, rietvogels en roofvogels als de buizerd en torenvalk.

Bij dit arrangement start je bij Bierbrouwerij Oijen met een heerlijk bakje koffie met appeltaart. Vervolgens komt de Maasmeandertrein jullie ophalen voor een tocht door dit prachtige gebied.

Duur: 3 uur, de rit duurt ongeveer 2 uur
Prijs per persoon: €25,00
Optioneel: we kunnen er eventueel een gids bij boeken die jullie nog meer kan vertellen over dit prachtige gebied.

Bekijk ook onze andere arrangementen

Borrel Arrangement Deluxe

Get ready voor een overheerlijk Borrel Arrangement Deluxe!

Borrel Arrangement

Proost op gezelligheid!

Pizza Arrangement

Gezellig samen delen!