Zoek
Sluit dit zoekvak.

Brouwerij en Stokerij

Genieten bij de bierbrouwerij

Ambachtelijk gebrouwen Oijens bier. Sinds 1989.
Ambachtelijke gestookte Oijense distillaten. Sinds 2016.

De Brouwerij

Onze bieren worden volgens oude receptuur gebrouwen: natuurzuiver en zonder toevoeging van geur-, kleur- en smaakstoffen. Drink, en je herkent de ervaren hand van onze eerste maker PietKees.

Vandaag de dag brouwt PietKees niet meer. Hij heeft de pensioenleeftijd bereikt en zijn roerstok aan de wilgen gehangen. Vele andere producenten maken nu onze smaakvolle bieren. Voor hier in Oijen, de huistap lest de dorst van onze gasten én voor de rest van het land.

We hebben een smaakvol en kleurrijk assortiment. Merknaam: Oijens. Dankzij de secuur samengestelde recepten en de verrassende ingevingen van de Brouwer, hebben onze bieren stuk voor stuk een eigen karakter.

Kun je niet wachten? Bestel ze dan online op onze webshop

De Stokerij

Jenevers, Likeuren & Eau-de-Vie

Ontstaan Stokerij Oijen
Sinds 2016 is Brouwerij Oijen ook een Stokerij. Distillateur des huizes begon toen hier met stoken van zijn eigen Limoncello; Jan Limoen Limoncello. Alles geproduceerd in kleine tanks en bedoeld voor het restaurant van Brouwerij Oijen.
Met een mooie fles, gaaf etiket en goed product onder de arm ging Jop, de Distillateur, op zoek naar klanten. Mond tot mond reclame zorgde ervoor dat de Jan Limoen Limoncello bij een aantal mooie horeca zaken kwam te liggen in het gebied Tilburg, Den Bosch, Oss en Nijmegen.

Nieuwe distillaten
Jop heeft zijn opleiding tot Distillateur  in Hasselt (België) afgemaakt. Hierna verbreedde hij zijn smaak en werden er allerlei stooksels gemaakt. Altijd met oog voor lokale producten en mooie verhalen. Appels en peren uit eigen boomgaard, granen uit Bierbrouwerij Oijen en bijzondere kweeperen uit de tuinen van Kasteel Oijen zorgen voor deze bijzondere distillaten.

Toekomstplan

De stookketels werden groter, het verhaal werd serieuzer en de distillaten werden beter. Dus er werd een toekomstplan en -visie gemaakt met keuze voor 3 hoofdgroepen: Jenevers, Likeuren, Eau-de-Vie.

De aanschaf van verschillende houten vaten  voor houtgerijpte producten gaat ons in de toekomst nieuwe en mooie distillaten opleveren! Het mooiste en tegelijk het moeilijkste is tijd nemen. Goeie producten hebben echt tijd nodig. Toch zullen er jaarlijks producten met nieuwe jaartallen uitkomen.

Sommige van deze producten zijn al verkrijgbaar. Anderen liggen nog te rusten. Check onze webshop en zie wat er op moment te verkrijgen is.

De Stokerij is open voor proeverijen en een uitleg over onze werkwijze. Onze medewerkers ontvangen jullie graag en beantwoorden de vragen.  Sommige dingen zijn geheim. Lang niet alles.