Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Distillaten & Likeuren

Ambachtelijk gestookte Oijense distillaten en likeuren

Naast bier maken we ook onze eigen distillaten en likeuren. Onze distillateur stookt alcohol uit de bieren van Bierbrouwerij Oijen en maakt daar hoogwaardige producten van.

Jenevers

Likeur

Eau-de-vie

Rum

Onze heerlijke Distillaten & Likeuren

Sinds 2016 is Brouwerij Oijen ook een Stokerij. Distillateur des huizes begon toen hier met stoken van zijn eigen Limoncello; Jan Limoen Limoncello. Alles geproduceerd  in kleine tanks en bedoeld voor het restaurant van Brouwerij Oijen. Met een mooie fles, gaaf etiket en goed product onder de arm ging Jop, de Distillateur, op zoek naar klanten. Mond tot mond reclame zorgde ervoor dat de Jan Limoen Limoncello bij een aantal mooie horeca zaken kwam te liggen in het gebied Tilburg, Den Bosch, Oss en Nijmegen.

Jan Limoen Limoncello

Jan, Jan Limoen. De Hollandse Limoncello die barst van de citroenen uit Sorrento. Gerijpt op de Italiaanse zonnestralen, gevangen in een fles. Deze vrucht heb ik gekozen uit liefde voor mijn vaderland, want ik wil dat wij Hollanders het hele jaar door van de zon genieten.

De traditie van een ijskoude fles uit de vriezer vinden wij passen bij een Jan Limoen. Onze limoncello op koelkast temperatuur drinken mag ook, drink hem vooral zoals je hem zelf het lekkerst vindt.

Amaretto Oijen- Stokerij Oijen

Amaretto Oijen

Verse koffie bonen in alcohol getrokken, sinaasappel en mokka vormen samen deze zachte likeur voor bij de koffie.

Whisky

Deze singel malt dutch whisky heeft 5 jaar gerijpt op Frans eiken hout. Er zijn 38 flessen afgevuld uit deze Single cask whisky. Onze eerste 5 jaar oude wisky. De whisky is in een nieuw Frand eiken vat gerijpt. De relatief jonge whisky 5 jaar heeft een stevig karakter. Door het hoge alcoholgehalte, laat deze whisky zijn karakter nog perfect bijsturen met enkele druppels water. Natuurlijk volledig naar wens van jouw eigen smaakvoorkeur.

Oude jenever - Stokerij Oijen

Ouwe Jenever

Jenever is hét distillaat van Nederland. Het is kruidig graandistillaat. Het bijzondere aan jenever is dat het alleen in Nederland en België (en een paar kleine stukjes van Frankrijk) gemaakt mag worden en nergens anders ter wereld. Dat is ook de reden dat we veel trotser zouden moeten zijn op deze drank. Om jenever uit te kunnen leggen, beginnen we bij het begin; Moutwijn. Moutwijn is alcohol verkregen uit granen. Dit is de lekkerste vorm van alcohol die je kunt maken; met de meeste smaak omdat dit uit granen komt. Het is hiermee ook direct de duurste grondstof. Je kunt alcohol maken uit alles waar suiker in zit, zoals bijvoorbeeld mais, fruit of suikerbieten. Dit zijn goedkopere grondstoffen en geven een andere smaak dan wanneer je granen gaat distilleren.

Wagoneer Dark Rum

Is een sterke drank die wordt gemaakt uit een rest product afkomstig suikerriet of suikerbiet. Dit restproduct heet melasse. Deze melasse wordt vergist en daarna gedistilleerd. Daaruit ontstaat witte rum. De donkere rum heeft na het distilleren op houten vaten gelegen waardoor de kleur verandert.

Kweeperen eau-de-vie

Kweeperen eau-de-vie

De Kweeperen plukken we in de tuin van Kasteel Oijen een kleine 500meter van onze Stokerij vandaan. De Afgelopen 4 zomers hebben we hier de kweeen geplukt, vergist, verstookt, en laten rusten. Een super bijzondere en uniek smaak borrel, met een parfum achtige smaak. Het lage rendement uit de fruitsoort zorgt voor de weinige hoeveelheid drank en dus kleine oplage in flessen, uniek in zijn soort. Een absolute lust voor de liefhebber om puur te drinken. Maar zeker ook een Smaakmaker in Gin Tonics of Cocktails.